Të dashur prindër, mësues e nxënës, ju informojmë për vënien online të
platformës mësimore “School ME” www.schoolme.education
që përmban në formë audio-vizuale kurrikulën e shkollës 9-vjeçare, sipas programit të Ministrisë së Arsimit


Për të parë programet dhe funksionimin e sistemit dixhital SchoolMe, krijoni një profil dhe zgjdhni seksionin Free Version në: http://www.schoolme.education. Mund të ndiqni tre video-mësimet e para në çdo lëndë, për çdo klasë dhe, nëse dëshironi, mund të abonoheni tek Profili Im ose duke krijuar një profil të ri.

Platforma është konceptuar si mbështetje për nxënësin në oraret jashtë shkollore, për një qasje të përhershme audio dhe video në njohuritë shkollore bazë. Përdoruesi mund të përsërisë dhe konkretizojë mësimin e ditës dhe mësimet e kaluara, mund të përfitojë nga pyetësorët në të gjitha lëndët ose shpjegimet e shumë ushtrimeve, si dhe të tentojë një shtrirje të njohurive të tij në shkencë dhe në anglisht, nëpërmjet videove plotësuese. Lëndët e zgjedhura shkollore, rreshtimi i temave dhe përmbajtja përputhen me programin e Ministrisë së Arsimit, për qasje të menjëhershme të temave mësimore në sinkronizim me kalendarin shkollor.
Platforma mund të përdoret dhe nga mësuesi në klasë ose jashtë saj, nē shumë mënyra : si bazë materiale (dokumente, harta, eksperimente, laboratore), si mjet për të zhvilluar mësim interaktiv, duke u kërkuar nxënësve të shikojnë videot paraprakisht në shtëpi për t’u përgatitur për diskutim tē mësimit të ri në klasë, si mjet për ta bërë mësimin mē tërheqës në klasë nëpërmjet demonstrimit ose komentimit të videos kryesore dhe videos shtesë, pēr të parë e dëgjuar situata të ndryshme të anglishtes së folur dhe shpjegime të përditësuara të gramatikës dhe metodave të mësimit të anglishtes.
Për më shumë mbi përmbajtjen dhe përdorimin e programit School Me mund të shihni videon tutorial: http://www.schoolme.education/school//home/video/rreth/video5
Referenca mediatike mbi Programin School Me:
Faqja e Ministrisë së Arsimit: http://www.arsimi.gov.al/al/newsroom/lajme/te-festojme-se-bashku-me-femijet-e-ngujuar-te-qarkut-te-shkodres&page=8
OraNews: http://www.oranews.tv/vendi/mesimet-virtuale-programi-school-me-per-nxenesit-dhe-mesuesit/
Lajmifundit.al : http://lajmifundit.al/2015/09/dita-e-pare-e-shkolles-femijet-e-pediatrise-mesim-ne-distance/ dhe Top Channel : http://www.top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=308460
RTSH: https://www.facebook.com/video.php?v=773201829423505&set=vb.728538740556481&type=2&theater
Ministrja e arsmit duke iu shpërndarë Programin School Me fëmijëve të ngujuar : http://www.schoolme.education/school//home/video/rreth/video4

Monitor: http://www.monitor.al/shkollim-nga-interneti-edhe-ne-shqiperi-2/
Gazeta Panorama :
https://www.facebook.com/schoolme.education/photos/a.733638426713179.1073741828.728538740556481/752548148155540/?type=1&theater
Për informacion ose ndihmë na kontaktoni në: facebook.com/schoolme.education
(+355) 066 3631111, (+386) 049751733 [email protected]
Pagesat e abonimeve mund të kryhen online ose në çdo degë banke Raiffeisen në Shqipëri dhe Kosovë duke bërë derdhje në emër të School Me në llogaritë bankare
1. RAIFFESEIN BANK KOSOVE:
– Acc 1501150001497168 (€)
2. RAIFFEISEN BANK SHQIPERI
– Pagese ne leke (ALL) 0011082815 –
– Pagese ne euro (€) IBAN AL19202110130000000011082815
Schoolme – Një dhuratë me shumë vlerë që do të lehtësojë punën e prindërve dhe mësuesve dhe do ta bëjë shkollën interesante për nxënësit.