SI U BE TUNELI I KRRABES DHE RRUGA TIRANE – ELBASAN?

Tuneli i Krrabes.jpg

FAKTE TE THJESHTA:

Si ishim ne 2005? Si jemi ne 2013?
Rruge ne gjendje te mjerueshme Me shume se 10,000 km rruge te reja
Pa drita Pa nderprerje energjie qysh prej 5 vitesh
Pa uje 35% me shume furnizohen me uje
Pagat dhe pensionet ne sektorin publik shume te ulta. Mesatarisht rrogat u rriten me mbi 70%. Mbi dyfishim i rrogave te
mesuesve dhe infermiereve. Dyfishim i pensioneve.
Korrupsion deri edhe me te drejtat e studimit qe shiteshin me 4,000
euro
Trefishuar te drejtat e studimit ne universitetet publike dhe
zgjeruar liria per studime ne universitetet private.
Cmimet e telefonise celulare me te shtrenjtat ne Evrope. Cmimet e telefonise celulare ulur me 75%.
Rradhe kilometrike per vizat. Pa viza ne BE. Me shume dinjitet.
Asnje lidhje me NATO-n Anetar i NATO-s
Sipas Bankes Boterore, te pakten 1 miliarde dollare vidheshin
mesatarisht ne vit deri ne 2005.
Shtuar mbi 9.5 miliarde usd ne buxhetin e shtetit nga lufta ndaj
korrupsionit. Keto bene te shtrohen 10,000 km rruge.
Investime te huaja qesharake. Shumefishim i investimeve te huaja. TAP dhe Kaskada e Devollit
investime miliarda eurosh qe punesojne mijera.